- Magyarország független borítéknyomda oldala - DomyPack&Press Kft - a borítékspecialista. Raktárkészletünkon borítékok a gyári ár alatt, akár felülnyomással is.

  Blog
  Nyitólap
  Non-Stop árszámoló
  Belépés / Regisztráció
  Üzleti borítékok
  Enyvezett borítékok
  Boríték árlista
  CD, DVD tasak
  Légpárnás borítékok
  Környezetbarát borítékok
  Igényes cégeknek
  Kreatív borítékok
  Ragasztószalagok
  Megrendelési segítség
  Nyomdai előkészítés
  Boríték kisokos
  Letölthető anyagok
  Referenciák
  Termékminta kérése
  Oldaltérkép
  Házhozszállítás
  Adatvédelmi nyilatkozat
  Bankkártyás fizetés feltételei
  Kapcsolat
Elfogadott bankkártyák:


Boríték információ:
Megrendelő: Audi Hungary Kft
Színek száma: 4 szín color
Méret: LA/4
Záródás: öntapadó

Üdvözöljük
a professzionális boríték-felülnyomás világában!


Melyik boríték tükrözné legjobban cége arculatát?

10.000 db fölötti boríték felülnyomásnál kérje egyedi nagytételes árainkat!

1. Válasszon borítékot
  • négy gyártó borítékválasztéka
  • háromféle záródású borítékjai
  • napi boríték raktárkészlettel
  • akár már 100 db borítéktól is!

   Árlista   Üzleti borítékok
2. Mi legyártjuk Önnek
  • Borítéknyomda: boríték felülnyomás
  • akár már egy db borítéktól is
  • boríték árajánlat 15 percen belül
  • interneten azonnal
  • rendelését 24-72 órán belül legyártjuk
  • S.O.S. boríték - felülnyomás 5 órán belül
   Referenciák  


 

Non-Stop árszámoló

Szálirány (grain)Szálirány (grain)


A modern papír nagy sebességű végtelenített szitán készül. Emiatt a papírlap rostjai beállnak a gyártás irányába, és bár oldalirányú rázást alkalmaznak, mégse lesz olyan soha a gyári papír, mint a kézi merítésű, amelynek rostjai minden irányban egyformán kuszálódnak.A gépen gyártott papír az egyik irányban (szálirányban) merevebb, a másik irányban (a "szálra" merőlegesen) hajlékonyabb. Elsősorban könyvgyártásnál nagyon fontos, hogy a papír száliránya a gerinccel párhuzamos, tehát függőleges legyen, mert csak így fognak a kinyitott könyv lapjai szépen kihajlani; ha a szálirány a gerincre merőleges, a lapok mereven elállnak, ráadásul a könyv belseje "ropog" és meg is hullámosodhat a könyvkötéshez használt ragasztóból beszívott nedvesség hatására.

A papírok szálirányának megállapítására különböző módszerek, lehetőségek léteznek. A papírgyár megjelöli a csomagon a gyártási irányt. Bordázott, merített utánzatú papírok esetében át kell nézni a papíron, és a széles bordákkal együtt halad a szálirány (a vékony bordákra merőlegesen). Vízjeles papíroknál általában a vízjel helyes - olvasható - állásakor függőleges a gyártási irány.

Ha nincs más lehetőség, akkor meg kell vizsgálni a papírt tépéssel, nedvesítéssel, csíkpróbával. A tépéspróba azt jelenti, hogy könnyebben és egyenletesebben szakad a papír a szálirányban, míg arra merőlegesen nehezebben tépődik, rojtosabb szélekkel.

A nedvesítési próbához először egy szabályos körlapot (8-10 cm átmérőjűt) kell kivágni a papírból, megjelölve, hogy honnan vágtuk ki; megnedvesítés után a pöndörödés, hullámosodás hosszanti tengelye megmutatja a szálirányt.

A csíkpróbához 2 db egymásra merőleges 2x10 cm-es csíkot kell kivágni a papír sarkából - megjelölve, hogy majd vissza tudjuk helyezni-, és ujjunkkal a két csíkot a végüknél összecsippentve vízszintesen tartani. Ha mereven fekszenek egymáson, akkor alul, ha az egyik lehajlik, akkor fölül van a szálirányban kivágott csík.

Kapcsolat

Hívás

Árszámoló

Árlista

Blog

Kosár